Followers

how can we help you :)

Name:
Email Address:
handphone number
occupation
are you interested in any of this? lose weight
gain weight
improve health
improve skin
earn extra income
extra information that can help me to guide you.

Put a website form like this on your site.

Wednesday, February 15, 2012

jadual pengambilan shake herbalife :)

assalamualaikum.
aku xleh tido.so aku pun main2 pakcik google.aku taip perkataan HERBALIFE.hek2
dan aku jumpa benda nie.aku da taw da benda2 nie.tapi saja nak tepek kat blog nie untuk buat rujukan bila aku nak baca2 t. dan senang kawan2 aku yang amek herbalife nie ikut :)

nie untuk yang lose weight program ye kawan2 :)


Aturan Pengambilan

(1) Shake
SarapanShake Herbalife
Makan TengahariMakan seperti selalu
Makan MalamShake Herbalife

atau

SarapanShake Herbalife
Makan TengahariShake Herbalife
Makan MalamMakan seperti selalu

atau

SarapanMakan seperti selalu
Makan TengahariShake Herbalife
Makan MalamShake Herbalife
*Aturannya, 2 Shake dan satu kali makan seperti biasa.
Nikmati makanan kita yang enak-enak, cuma cuba kurangkan makanan
yang berlemak tinggi seperti masakan bersantan, bergoreng dan
bergula tinggi.

Untuk yang berpuasa;
SahurShake Herbalife
BerbukaBerbuka seperti biasa
Jam 10-11 malamShake Herbalife
*Shake akan memberikan rasa kenyang dan tenaga lebih lama. Mudah untuk kita
melaksanakan ibadah puasa dan tarawih kerana kesan dari nutrisi lengkap
akan memberikan tenaga yang lebih.
*Berat badan hilang paling banyak semasa puasa. Inilah keajaiban Ilahi yang
Maha Mengetahui"


(2) Tea Mix diambil 3-4 cawan sehari pada bila-bila masa.

(3) Air secukupnya, setiap 25kg berat badan anda, anda perlu minum air kosong
sekurang-kurangnya 1 liter
*Contoh: Berat 50kg, perlukan 2 liter air
*Praktikkan mengambil air yang cukup setiap hari, kalau boleh mulakan dari sekarang
dan anda akan rasa perbezaannya! Sukat berapa liter yang anda minum setiap hari.
Muhasabah diri dan perbaiki pencapaian pada keesokkannya.


Sedikit tips bagaimana untuk minum air secukupnya:
(1) Minum 2 teguk setiap 10 minit dari jam 7 pagi hingga 7 malam.
*Anda akan minum 3 liter dalam tempoh tersebut!
(2) Masukkan air dalam botol-botol kecil dan kira berapa yang anda telah minum
*Jika botol besar, semangat mudah luntur
(3) Jika anda selalu minum seliter sahaja sehari atau kurang, cuba tambah
sedikit demi sedikit setiap hari (bukan sekali gus 3 liter). Tanamkan sikap
"Hari ini lebih baik dari semalam"


Fakta:
Tubuh akan hilang 1.7 liter air satu hari melalui proses pernafasan dan kumbuhan.
*Bayangkan jika anda cuma minum seliter sehari!



Kenapa air terlalu penting kepada tubuh manusia?
Otak kita mengandungi 90% air
*Lihat di sekolah, anak siapa yang selalu menjinjing botol air? Dan anak siapa yang selalunya bijak?
Otot kita 75% air
Tulang kita 22% air
Darah kita 83% air
Air menstabilkan suhu badan
Air mengangkut nutrisi dan oksigen ke dalam sel
Air melembabkan udara dalam paru-paru
Air meningkatkan kadar metabolisma!
Air melindungi organ-organ
Air membantu organ-organ untuk serap nutrisi dengan baik
Air melindungi dan melembabkan rawan


Apa yang berlaku sekiranya kita kekurangan air?
Tubuh selalu kepenatan
Sakit kepala yang kerap atau migrain
Sembelit
Ketegangan otot
Tekanan darah yang tidak seimbang
Masalah buah pinggang
Kulit kering
Risiko Kematian


Bagaimana saya boleh kurangkan berat badan dengan Herbalife Shake dan Tea Mix?

Tujuan utama produk Herbalife: 
Mengurangkan pengambilan kalori melalui pengantian makanan, supaya kalori yang 
dimakan kurang dari apa yang tubuh mampu bakar tetapi dalam masa yang sama 
membekalkan tubuh dengan segala zat makanan yang badan perlukan 
supaya tubuh berfungsi dengan baik.

Jika situasi ini berlaku setiap hari, tidak kira umur, jantina atau berat sekarang, anda akan
berjaya mengurangkan berat badan dengan efekfif dan selamat!



8 comments:

Shaheila Nooraisah said...

dah tgk jadual mcm ni baru tol2 paham.. :)

pikaka said...

good2! da phm leh la amalkan :D

نور استعانة said...

harap dpt halalkan akak tumpang baca n amalkan walaupun tak beli kat adik ea? boleh?

نور استعانة said...

salam, boleh tumpang baca n amalkan x ape yang adik share ni?

pikaka said...

wsalam kak.sorry lambat balas.baru terperasan comment akak nie.amalkan je kak.saya mmg nak share dengan semua orang pun.hehe :)

Anonymous said...

saya google untuk jadual pengambilan herbalife lepas tu dapat info di blog ni. Terima kasih banyak2!

SITI JAMILAH OMAR said...

Saya baru beli shake dan tc formuls
Saya akan ikut aturan diatas dan mkn tc formula setiap kali lps mkn bole ke
Breakfast ..shake..tc formuls sebiji
Lunch...nasi..tc sebiji
Dinner...shake...tc seniki

mizz Huyai said...

Blog no plg bagus utk jadual herbalife!!! Suke3x