Followers

how can we help you :)

Name:
Email Address:
handphone number
occupation
are you interested in any of this? lose weight
gain weight
improve health
improve skin
earn extra income
extra information that can help me to guide you.

Put a website form like this on your site.

Tuesday, January 11, 2011

11.1.11 i will be always remember this day! :)

 22

 selamat mewujudkan diri di muka bumi ini selama 22 tahun
noor syafiqah binti abdul alim!

ahaha.al sedia maklum 11.1.11 ni bday aku yang ke 22 bai!

2 kali aku kene tekezut2 ini hari.hahah

10.1.11
hari ni aku memang cam da agak da ama nak g buat something.
tapi aku x bape sure sangat.
tetibe plak status kt fb nak tido ptg smpai 5 jam.
aku mintak amek kat utem bukan men payah agy nak amek.
nyiirap aku kene tunggu bus sampai 2 3 jam.hek2
da la hari tu memang lesu je badan.al maklum lah hal2 keperempuanan sampai.shhhhh.hehe
malam tu aku memang bajet nak tido awal jek.malas gile nak kua.dengan sakit lutut nye badan lesu nye.
si ama nie leh plak facetime ajak kua.alasan lapa la hape la.aku memang da malas gilo nak kua.
dia bukan men beriye2 ajak g makan.lapa tahap hape la.tapi muke sengih jek.lapa mende ma sengih jek muka.hahaha.
so aku dengan letih nye layankan aje la mamat nie.sebab da agak dia mesti nak bagi something.hek2
kang nangis plak klo aku xikut kua g makan.rosak plak plan die malam tu t.hahah
jadi kua la g makan kat restoran masjid putih tu.aku memang da tahap letih yang amat da time nie.
rasa nak balik tido jek.banyak kali jugak la aku kate nak balik tido sme.hehe
otw balik dari kedai makan tu dia boleh lak ikut jalan lain.aku cakap ah."nape ikut jalan nie kan jauh"
die ble plak jawab."alamak ama tsalah jalan".hahha.pastu boleh pulak die stop kt mbmb.
aku da gelak2 da die stop kt mbmb nie.compem nak bagi hadiah.! haha
tapi sebab aku letih aku malas sangat nak layan aku just cakap kite lepak kat tangga je ah xyah g kt kerusi.
lutut lenguh.sebelum tu aku usha gak seat belakang.xde pape pun.kosong je xde hadiah pun.haha
pastu si ama nie bukak bonet kereta satria dia tu.suh aku amek hadiah katenye.hehe
aku usha ade kotak air mineral dengan plastik jusco kosong jek. -_-
ama bleh plak cakap."ama xde duit nak beli hadiah.mampu bagi air mineral satu kotak jek.".
aku memang da tgelak2 sampai tduduk da time die bagi kotak mineral kt aku tu.
gile ringan.kotak mineral penuh dengan sampah je weyh! seyes perli baik punye mamat nie!


mentang2 aku ske buat sepah dalam kereta die! hahaha.
dia suh aku korek2 dalam kotak tu cari hadiah.aku memang da bajet xde hadiah dlm tu sebab ringan gile.haha
last2 aku masuk kereta.sampah2 dalam kotak tu aku buang kt seat die.perli aku kan.padan muke!  hehe  :P
dalam tengah2 buang2 sampah tu aku tjumpe handbag ke bag cmtu la.hehe.
thx sayang!
seyes memang aku tegelak2 je time nie..


da dapat hadiah.aku ngn dia pun nak balik umah.dalam kereta memang aku cakap ah ngn dia.
"ika da bajet da ama nak bagi hadiah.hehe"
pastu ama ajak 11.1.11 kua g tengok wayang plak.aku ajak g hari rabu je senang.tiket murah.
tapi da mamat sekor nie nak g time hari bday aku gak.layankan aje la.
kang touching lebih2 plak kan.hek2

so
11.1.11
aku g kuliah dengan beg baru.yeay!
best beg cleef nie besar muat semua barang aku.plus aku suka beg tu sebab tali die panjang senang aku nak selempang kat badan nak bawa.hehe

class aku sampai tengah hari.balik tu memang aku terus tido la.sebelum tido tu aku da telan ubat batuk.xtahan weyh tekak aku perit gile dengan sakit tekak nye dengan batuk nye.class tadi pun ade yg aku kua awal sebab x tahan batuk nye pasal.

dalam 4lebih camtu ama call ajak kua.aku cam malas2 jek nak kua.aku pun cakap ah.nak tido agy.hehe
die pun ok saje.pastu dalam 5 lebih baru kua.kteorang g lepak dp jek.
tempat biasa la klo nak g tgk wayang nie.hehe.sampai2 je terus g beli tiket.aku bajet nak tengok wyg kol 8 je.ye ah da 6 lebih kot~  wyg sme da start.last2 beli tiket kol 6.30 tengok cite guliver's travel 3d.
cite nie aku da tgk da ngn fam aku.tapi da si ama nie nak sangat tengok.aku layankan aje.beriye2 nak tengok wayang kol 6 lebih.aku ajak kol 8 sme dia xnak.pe masalah tah.korang bayangkanlah wayang start kol 6.30. kol 6.25 baru beli tiket.aku baru bajet nak beli popcorn jadah2 sme tu.xbeli pun! da la lapar gile.siang makan ciput jek.aku ajak g makan dia ckp lepas wayg sme.sedih aku.da la lapar siot.hahaha
nasib time otw g wayang tu beli makan papa roti.  :)

habis jer cerita.si ama nie cakap mak die nak jumpe.mak dia ade kt kg sme nak balik mlm nie.suh si ama nie antar resume kt mak die.aku da.ouh ok.jum la balik anta resume pastu kua g makan.seyes lapa lapa lapa.
agypun ama cakap mak dia da otw dari kg nak g umah sewa dia.aku pun.jum la cepat.aku memang x ske buat orang ttunggu2 nie.hehe  :P
tetibe boleh plak si ama nie cakap mak dia lambat agy.jum g usha baju.
pelik aku/.kg dia ngn umah sewa bukan jauh mane pun.serkam nak g ayer keroh.sekentut pun da sampai.
haha.last2 balik gak sebab aku insist suh balik gak.dia boleh plak wat prangai terhegeh2 die tu g main ipod plak.check in foursquare ngarut tu.nyirap aku! hehe

otw balik azza pesan suh beli ais kt 7-e.aku pun ok jela.tapi dalam pale otak aku.budak nie nak mandi ais ke?
fridge kt umah kechik je pun.mane muat nak simpan.
da sampai paking kereta semua.ama nak antar sampai depan umah pulak.sebab mak dia lambat agy.aku pun ok je ah.sbb aku mls nak angkat ice tu.hehhe.

sampai2 umah je.cam biase bukak lock.bukak pintu besi.usha bawah pintu.mak ai gelap nye umah.semua kua ke ape ni.usha slipar.ade sliper si azza nie.ouh.die tido la kot.aku nak bukak je pintu kayu umah aku tu.aik kunci la plak.slalu x kunci dak2 nie.aku bukak je pintu.

surprise!!!




bapak tekejut aku!!! da la umah gelap gelita ttibe ade ramai2 jerit surprise!
akuu mmg da bajet xde org dalam umah. haha.
seyes tgamam jap.xtaw nak buat ape.ahhaha
tu pun aku tunduk jap buat2 letak beg.padahal aku da tharu gile sampai nak nangis da.tapi aku tahan tahan tahan.pika kot.xkan nak nangis depan orang ramai.hahahha

klo korang perasan kaki aku tu nga sepak2 manja ama.sebab die buat aku tgamam gile sampai aku  xtaw nak buat ape.sory ma! hehe



comel kan kek nie.hehhe.aku  makan sikit jek.tekak sakit kan.hahha
membe2 aku sme kate sedap cm choc indulgence tu.

                                                
                   makcik excited pegang kek tu rakan sekomplot dengan ama.oh ngn makcik miera skali.tp pict miera xde.pict2 nie pun aku rembat blog nad.xsempat nak mntk pict.hek2
thx korang sebab temankan dan layankan perangai si ama tu.hehe


tada!! 
~the lovely 22 years old girl~

ade macam 22 x? xde kan~~ hahaha

kat bawah nie membe2 yg ade.hehe thx korang sayang lebih!
nie membe2 aku time dip dlu.
skung sme smbung degree major in bidang masing2.hehe


yang bawah nie plak membe2 hoki utem aku.hehe
tudung putih tu captain dayah! hee thx dayah 4 the gitar.comel! hehhe
bella n si panjang xde pinggang aka yani~~~hahah

yg si teruna tu bukan player hoki utem ye.
die perosak utem je.
hehehheh




ha nie la rupe umah sewa aku.kosong kan!
nasib ade meja seciput tuk letak makanan.hahah
klo korang notis ade sorang je jejaka dalam nie.haha

yang kat bawah nie kapel huduh x sedar diri.hahah
tetibe aku rase aku kurus dalam pict nie.hak2


dah bila semua da balik.duk lepak jap layan game kt ipod.yang si ama nie plak nga tunggu miera masak tuk dia bawa balik tuk dak umah dia.heee. aku ade amik vid time ama tegedik2 pose sane sini.aku ingtkn aku amek pakai ipod aku.rupenye pkai ipod si ama nie plak.ceh! klo x leh upload si gedik nie beraksi.hahahaha








  ye tu aku yang da berusia 22 tahun ini tahun.tapi kalau korang tengok saiz badan aku korang ingat aku dak skolah kot.kot la.hahhaha.n seyes aku masuk jek umah.tiup lilin.potong kek.terus aku makan spaghetti si miera masak nie.haha seyes lapar gile!

and seriously surprise yang kedua nie aku x jangka langsung!!!


dan sempena bday ke 22 nie.aku harap dapat jadi insan yang lebih berguna pada diri sendiri keluarga dan rakan taulan.ehehe
memperbaiki diri sendiri ke arah yg lebih baik.
dan menjadi insan yang cemerlang gemilang dan terbilang dalam semua perkara yang dilakukan.

amin.


thanks pada semua yang wish kat fb wall and kat phone  :)


dan thanks kat mak dan ayah yang wish ika.sayang semua family.hehe.
nak tunggu family balik melaka minggu nie.mesti dapat makan kek buah2 lagi.hehehhehehehehehhe
tiap2 tahun time bday ika je mesti dapat makan kek buah2 tu.hehe sedap~
tapi aku da lupe name kek tu ape.time keje kedai kek dulu.semua name kek aku hafal.hahhahha
tapi adik gemuk aku sekor nie x call wish aku pun.siap ko nanti bile aku jumpe ko!
aku gigit2 ko! hahaha

mak! agak2 dapat x hadiah ika mintak tu.hak2.
tp aku taw xkan dapat punye.hahahhah  :P

and muhammad 'ammar bin akop. 
 ika sayang ama.
yeay!
thanks for being so nice and lovely~~~
and i hope we will be spent our life together until we die.ececeh~ nak muntah jap! wek!
pas nie jgn membazir duit agy hokeh!







and im still the same pikafika i've been before  :)

see!
 xde beza pun pict umur 22 thn dengan 17 thn!

ehehehhehe

6 comments:

kmvsblogger said...

nak ucap hepi besday lah..hehehhe

dara said...

dara ucapkan selamat ulang thn ke 22 la ye

pikaka said...

ehheee.thx wish!

eqbalzack said...

tarikh ni kita tak akan jumpa lagi lepas ni...sedih kan?

pikaka said...

a'a.
tapi its full with memory that i will remember it.hee

Mr. Swift said...

Hyee! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
Heyy btw lawa blog and happy blogging! And happy new year 2011! Sempat lagi kan? :)

Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!